Pomalý hrnec

Víte, proč vám vaření  v pomalém hrnci šetří čas a energii?  Hrnec stačí ráno před odchodem do práce zapnout a jakmile se vrátíte domů, čeká na vás čerstvě uvařené jídlo. Zastánci zdravé výživy budou pomalý hrnec milovat. Tuky lze nahradit vodou, která  se z hrnce nevypaří a jídlo se tak nepřipálí a bude šťavnaté.

Jak funguje?

Jak je již řečeno výše, hrnec suroviny vaří velmi pomalu. Jeho příkon je jen něco málo kolem 250W. V pomalém hrnci se jídlo vaří o teplotě 95°C po dobu 4 – 10 hodin v závislosti na nastavení. Do hrnce stačí vložit nakrájené suroviny, nastavíte časovač, zapnout a o víc se nemusíte starat. Pomalý hrnec začne vařit, sám se vypne a po vypnutí bude udržovat jídlo teplé.

Pomalý hrnec